Hjem » Stålpipe

STÅLPIPE


Stålpipe er mest vanlige å velge i dag, når man ønsker en ny pipe i et hus. Den kan fås i flere dimensjoner, men Ø150 (innvendig dimensjon 150 mm) er det mest vanlige. Dimensjon Ø150 brukes til så og si alle frittstående vedovner og mange peisinnsatser.  Dersom man ønsker en stor peisinnsats, trenger disse en større pipedimensjon. For mer informasjon trykk her.

Ventilert Stålpipe

Skal den nye pipen monteres i et nytt hus, eller et eksisterende hus med balansert ventilasjonsanlegg, trenger vedovnen egen friskluft ute ifra direkte til brennkammeret. Det finnes flere måter å løse dette på. En av de er å montere en ventilert pipe. Ventilert pipe har en egen spalte hvor det går friskluft fra toppen og ned i pipen til vedovnen. 

Pipen – Fargevalg

Pipen er standard sort, men man kan velge en annen farge dersom man ønsker dette. Den finnes både i hvit (RAL 9003 Matt), grå (RAL 7500 Matt) og blank.

Plassering 

Stålpipen kan stå midt i et rom eller ved en yttervegg. Men kan velge å la den gå ned gjennom taket og evt noen etasjer, eller la den gå ut en yttervegg for så å gå opp ute langs ytterveggen. Da slipper man å få en evt synlig pipe inne i huset. 

Om man velger å la pipen gå igjennom taket og ned (som er en mest brukt løsning), må stålpipen monteres mellom to sperr. Om denne plasseringen ikke skulle være optimal for ildstedet, kan man montere på et bend med en vinkel på for å forskyve stålpipen til riktig plassering.  

Skorstein over tak

Det er noen krav til lengde på pipe over tak. Dersom man ikke holder seg innen for disse kravene, er det stor sannsylighet for at det oppstår dårlig trekk i pipen og deror vanskelig å fyre i peisen. 

Pipen må være minimum 800 mm over taket. I tillegg må det være minimum 3 m fra toppen av pipen og sidelengs til man treffer et tak eller annet som skulle stå i nærheten. Dersom pipen er over takhøyden/mønet, skal man dra et tenkt strek videre fra takets vinkel – pipetoppen skal også være 3 m i fra denne streken sidelengs/horisontalt.  

PRISTILBUD PÅ STÅLPIPE

Fyll ut skjema under, så er du i kontakt med oss. Vi sender deg en pristilbud og gir deg en lyd om det er noe mer info vi trenger.
Navn(Påkrevd)
Adresse(Påkrevd)
Hvilket typer yttertak er det på huset?(Påkrevd)
Max. file size: 200 MB.
Last gjerne opp hustegninger (plan og snitt) for å motta mest mulig riktig pristilbud. Har du ikke hustegninger, trenger vi noen mål av deg. Dette sender vi da på mail til deg når vi har fått din henvendelse.

INSPIRASJON STÅLPIPE

Handlekurv