Hjem » Oppfyringsveiledning

OPPFYRINGSVEILEDNING

Oppfyringsproblemer? Hvordan fyre opp i et ildsted

Oppfyringsproblemer, du er ikke alene!

Ja det er et veldig vanlig problem… Derfor har vi laget en oppfyringsveiledning. For mange oppleves det vanskelig å fyre opp i sitt nye rentbrennende ildsted. Det kan være flere grunner til det. Å fyre opp i ett nytt rentbrennende ildsted er vanskeligere, enn å fyre opp i et eldre ildsted. Man må lære helt på nytt å fyre!

Oppfyringsveiledning i et nytt rentbrennende ildsted

  1. Legg i masse ved. 2 stk normalt store vedkubber i bunn(til høyre på bildet) og rikelig med opptenningsved(til venstre på bildet). Opptenningsved = dele opp normale kubber i to eller tre.
  2. Sørg for at det er godt med luft mellom vedkubbene. Legg de på kryss og tvers oppover i høyden. Og at de helst ikke berører glassene. Bygg opp til underkant av luftekanal (som hull i bakveggen) øverst bak i brennkammeret som på bildet ved siden av.
  3. Sjekk at lufteventilen(e) på vedovnen din er på maks åpning. Noen hjem må ha peis-døren litt på gløtt i begynnelsen for å få nok luft til oppfyringen. 
  4. Bruk 3 tennbriketter. Disse plasseres under den øverste opptenningsveden. Vi tenner altså fra toppen, ikke fra bunn som man gjør i gamle ildsteder.

Se video for oppfyringsveiledning

Fortsatt oppfyringsproblemer? Sjekk dette:

  • Skru av kjøkkenviften under oppfyring (de først 15-20 min).
  • Åpne et vindu på gløtt under oppfyring.
  • Sikre at du bruker tørr nok ved.
  • Er pipen for kort, den bør være min 3,5 meter.
  • Beliggenhet av pipe ift omgivelser rundt ute, kan føre til problem med oppfyring.
  • Dager med sterk vind, kan det være vanskelig å fyre opp i ildstedet.

Dersom ingen ting fungerer, så kan man i siste utvei vurdere å investere i den elektriske viften Exodraft. Da vil det garantert fungere. 

Sjekk ut mer om elektrisk røyksuger her!

Sjekk ut mer om Blue Chimney her!

Handlekurv